<i>Wens jezelf of liefste</i><i>een goede gezondheid,</i><i>doe een checkup cadeau!
<i>Wens jezelf of liefste</i><i>een goede gezondheid,</i><i>doe een checkup cadeau!

Wens jezelf of liefsteeen goede gezondheid,doe een checkup cadeau!

HEB IK VOLDOENDE COVID-19 GEHEUGEN T-CELLEN?

BHG-TCELLEN

Corona T-cellen geheugencellen Bloedonderzoek door Laboratorium. EUROIMMUN

Kosten € 159,00 incl. btw

BHG-BLOEDWAARDENTESTBUTTON

Informatie

NIEUW Quan-T-Cell SARS-CoV-2 EUROIMMUN bloedonderzoek, Covid-19 geheugencellen. Uit Heparin-Bloed (CV2TLY uit Lithium-Heparine donkerblauwe hb buis)

Beoordeling van immuun gecompromitteerde patiënten die weinig of geen antistoffen hebben ontwikkeld.

Immuun gecompromitteerde patiënten zijn mensen waarbij het immuunsysteem niet of bijna niet is staat is om infecties of ziekten te bestrijden. Immunosuppressie kan veroorzaakt worden door ziekten, zoals aids of lymfomen. Dit kan ook een bijwerking zijn van bepaalde medicijnen.

Testprincipe: Gebaseerd op de immunologische testmethode van een interferon gamma release assay (IGRA)

Deze test kan alleen op locatie Mönchengladbach plaatsvinden of op basis van project met koerier. Of bloedafname in de middag en dan per medisch post versturen.

SARS-CoV-2 wordt voornamelijk overgedragen door in de luchtwegen van virusbevattende druppeltjes en aerosolen die worden geproduceerd tijdens spreken, ademen, hoesten en niezen. De incubatietijd van SARS-CoV-2 is drie tot zeven, maximaal 14 dagen. De infectie kan asymptomatisch verlopen of symptomen veroorzaken van een koortsachtige ziekte met onregelmatige longinfiltraten. Sommige patiënten, vooral oudere of chronisch zieke patiënten, ontwikkelen acuut respiratoir distress syndroom (ARDS).

Ongeveer 90% van de SARS-CoV-2-patiënten ontwikkelt tot dag 10 na het begin van de symptomen specifieke antilichamen. COVID-19-patiënten produceren ook vaak SARS-CoV-2-reactieve IFN-γ-afgevende T-cellen.

Het cytokin IFN-γ speelt een centrale rol in de afweer tegen virussen en micro-organismen. Het activeert bijvoorbeeld macrofagen en stimuleert de specifieke cytotoxische immuniteit. IFN-γ wordt vroeg in de infectie geproduceerd - vóór het optreden van de anti-gen-specifieke adaptieve immuunrespons. Hoe lang de  SARS-CoV-2-specifieke T-cellen aanblijven is nog niet duidelijk. Recente gegevens en ervaringen met andere menselijke coronavirusinfecties laten echter zien dat ze potentieel aanhouden en dat ze de virale replicatie en de infectie van de gastheer kunnen beheersen, evenals hun relevantie voor de bescherming die wordt veroorzaakt door vaccinatie.

Een recente Amerikaanse studie toonde aan dat geïnfecteerde mensen in staat zijn om T- en B-cellen tegen covid-19 aan te maken. Die studie liet ook zien dat zelfs sommige niet-besmette mensen T-cellen hadden tegen covid-19, wat wijst op een overlapping met de reactie op eerdere coronavirusinfecties: de zogenaamde kruisreactiviteit. (Coronavirussen veroorzaken ook SARS, MERS en in sommige gevallen een verkoudheid).

Ook bleek uit recent onderzoek van het Karolinska Instituut in Zweden dat verschillende covid-19-patiënten met milde tot geen symptomen T-cellen tegen het virus hadden aangemaakt. Dit was zelfs het geval bij patiënten die geen aantoonbare niveaus van antilichamen tegen het virus hadden. Belangrijker nog is dat de onderzoekers ook bewijs vonden van T-geheugencellen bij herstellende patiënten. Dat suggereert dat covid-19 een krachtige respons oproept van T-geheugencellen, die terugkerende episodes van ernstige covid-19 zou kunnen voorkomen.

Als er geen antilichamen tegen covid-19  meer in het lichaam zijn sluit dat niet uit dat er T- en B-geheugencellen zijn, die in staat zijn om uit hun sluimerende toestand weer op te duiken om het lichaam te beschermen tegen een nieuwe infectie. Met andere woorden: de antilichamen die de B-cellen maken tijdens de eerste blootstelling verdwijnen naar verloop van tijd,  maar de geheugencellen die als gevolg daarvan ontstaan, blijven veel langer bestaan.

Er is nog veel wat we niet weten. De testmethoden en de kennis van het immuunsysteem m.b.t. covid-19 staan nog in de kinderschoenen.

Kosten € 159,00 incl. btw

BHG-BLOEDWAARDENTESTBUTTON

Om het bezoek voor jou makkelijker en persoonlijker te maken gebruikt onze website functionele cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). We verzamelen daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en te verbeteren.